TAKEN

Om wedstrijden mogelijk te maken moeten leden van BV Voorne af en toe een taak doen bij een wedstrijd van een ander team.

Tafeltaak of fluiten

Ieder lid dat ook wedstrijden speelt is verplicht om een paar keer per seizoen een taak te doen. Er zijn drie taken die gedaan moeten worden:
scorebord: je houdt de tijd en score bij, zichtbaar in de zaal
tablet: je houdt de officiƫle score bij en de persoonlijke fouten
fluiten: leden die hiervoor zijn opgeleid kunnen worden ingedeeld om als scheidsrechter bij een wedstrijd te fluiten.

De taken met het scorebord en de tablet zijn goed te doen. Er zal 1 of 2x per seizoen een ’takentraining’ gegeven worden, m.n. voor het bijhouden van de tablet.

Heb jij nog geen scheidsrechter-diploma maar lijkt het je wel leuk om dit te doen, meld je dan hiervoor aan bij de wedstrijdsecretaris.

Takenschema seizoen 2022/2023

Het nieuwe takenschema voor seizoen 2022/2023 is nu nog niet bekend. Zodra die definitief is, kun je die bekijken via onderstaande button.

VERPLICHT !

Het doen van taken is verplicht en voor ieder de eigen verantwoording om aanwezig te zijn. Mocht je zijn ingedeeld voor een taak en je kunt niet, dan is het ook jouw verantwoordelijkheid om voor vervanging te zorgen. Vraag dan b.v. aan een teamgenoot van je met hem/haar een takenbeurt kunt ruilen.

Als je niet op komt dagen bij een taak en ook niet voor vervanging hebt gezorgd, dan zul je direct bij het eerste verzuim een boete krijgen. Bij herhaling zullen boetes oplopen. Er kan al bij de eerste overtreding besloten worden dat je bent uitgesloten van wedstrijden en/of trainingen totdat de het boetebedrag betaald is.

Vanaf X14

Tafeltaken zijn voor alle leden die spelend lid zijn (dus zelf ook wedstrijden spelen), vanaf X14 (dus ook V14 of M14) en hoger. Om alvast een beetje te ervaren hoe het is om een tafeltaak te doen, worden de spelers uit X12 af en toe (verplicht!) ingedeeld als derde tafelaar, zodat ze mee kunnen kijken hoe de tafeltaken gedaan worden.
De spelers van X10 hebben geen tafeltaken. Bij wedstrijden van X10 worden doorgaans de tafeltaken uitgevoerd door de ouders van de spelers uit het betreffende team.

tafeltaken basketbal

Heb je vragen over het tafelen of kun je zelf geen vervanging vinden, geef dit dan aan bij de coach van je eigen team.